Ulje crnog kima
Hladno prešano ulje marelice

Hladno prešano ulje ploda divlje ruže

Hladnim prešanjem (do 28°C) pažljivo osušenih plodova divlje ruže (najčešće Rosa canina i Rosa rubiginoza, no i Rosa moschata, Rosa villosa, Rosa rugosa i ostale srodne vrste) dobiva se ulje zlatno crvenkaste boje zbog karotenida iz ploda. Šipkovi plodići, ne usplođe, su dio ploda koji daje dragocjeno ulje. Ulje je iznimno bogato esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E, čiji se sadržaj penje do 130 mg/100 g, dominira gama tokoferol koji ima najsnažnije kemoprotektivno djelovanje od svih tokoferola, a količina alfa tokoferola je ekvivalentna količini alfa tokoferola u lješnjakovom i suncokretovom ulju. Sadrži retinolnu kiselinu (vitamin A) kao odgovoran čimbenik izuzetnih farmakoloških svojstava ploda divlje ruže. Vitamin A brzo djeluje na kožu u smislu pozitivnih promjena, ali s obzirom da je vrlo snažnog djelovanja, treba se oprezno nanositi na kožu. Pretjerano korištenje vitamina A može uzrokovati iritaciju kože u obliku crvenila, peckanja i ljuštenja kože. Lokalna primjena na kožu djeluje kao blagi antiseptik, antiflogistik i adstringens. Oralno se koristi kod upalnih kožnih bolesti, ateroskleroze (snižava razinu lošeg kolesterola u krvi) te kod gastritisa i čireva na želucu i dvanaestercu.

Blagotvorna svojstva ulja ploda divlje ruže

  • Pomaže kod zacjeljivanja postoperativnih ožiljaka ili ožiljaka nastalih drugim oštećenjima
  • Pogodan za sve tipove kože
  • Hidratizira i revitalizira kožu, povećava elastičnost i potiče povećanje kolagena
  • Iako vlada opće mišljenje da se već nastale strije ne mogu ukloniti, divlja ruža se pokazala kao vrlo učinkovito, a istovremeno blago prirodno rješenje
  • Pomaže kod tretiranja suhe, žućkaste kože svojstvene pušačima
  • Efikasno za tretiranje opeklina i upalnih bolesti kože (psorijaza, vitiligo, seboreja)
  • U kombinaciji sa uljem noćurka i boražine vrlo efikasan za njegu suhe, zrele kože i staračkih pjega
  • Preporučuje se 1 čajna žličica dnevno
  • Ne koristiti tijekom trudnoće i dojenja!

Navedeni podaci su informativnog karaktera i ne služe u svrhu dijagnosticiranja i liječenja. Čuvati na hladnom i tamnom mjestu.

Vaša košarica  

Nema proizvoda

Ukupno 0,00 kn
Dostava (30,00 kn)

* PDV je uračunat u cijenu.

Pregled Pošalji

Hladno prešana ulja